A Viza-apartmanház elnevezésű projektben a beruházó 3 ütemben felépülő lakóparkot álmodott a területre, összesen mintegy 430 lakással. Az 1. ütem a Viza utca felől kezdődik közel 100 lakás építésével, majd fokozatosan a Révész utca felé haladva következik a 2. ütem több mint 260 lakása, majd a 3. ütem 70 lakással. A jó alaprajzi elosztás és a kedvező lakáskiosztás garanciája, hogy az épületterveket az Ybl-díjas Bálint Imre építészirodájának munkatársai vetették papírra. A beruházás teljes mértékben magyar tőkéből valósul meg, ami ilyen méretű fejlesztésnél elég ritka.

A várható piaci sikert megalapozhatja az ingatlan rendkívül előnyös fekvése. Ezt bizonyítja, hogy a szomszédos vizafogó lakótelep lakásai - annak ellenére, hogy panel épületek és kínálati áruk sem éppen olcsó - Budapest használt lakás piacának legkeresettebbjei közé tartoznak. A leendő vásárlóknak a Duna-part közelsége, a környék kitűnő infrastruktúrája, ellátottsága és a kiváló közlekedés lehet vonzó.

Hogy mi az, ami a budapesti belső kerületek most épülő lakóházaitól valóban megkülönbözteti a Viza-apartmanházak projektet? Elsősorban a lakóházak szervezésének koncepciója. A beruházó olyan lakhatási feltételeket kínál a vásárlóknak, amelyek valódi minőségi életet biztosítanak a majdan itt lakóknak. Az épületek egy mesterségesen kiképzett tó és az amellett kialakításra kerülő játszópark és sétányok köré szerveződnek. Az így kialakított egyedi hangulatú, sajátos légkört teremtő környezet mellett a szellősséget az is biztosítja, hogy a beruházó nem a - a belső kerületekre amúgy sajnos nagyon jellemző - minél nagyobb beépítés és emeletszám elérését tartotta követendőnek; így a házak mindössze 4-6 emeletesek lesznek. Azt szeretnék elérni, hogy a lakópark atmoszférája szinte üdülő jellegű legyen, az otthonba való hazatérés a pihenés, kikapcsolódás élményét nyújtsa.

Ugyanakkor a Reax Invest ZRt. - több mint 1500 lakás építésének tapasztalatával a háta mögött - azzal is tisztában van, hogy az átlagos lakásvásárló életkörülményeit az is nagyban javítja, hogy a - sokszor hitellel, családi segítséggel - megvásárolt lakás fenntartása ne okozzon elviselhetetlen terheket. Éppen ezért terveztek az épületekbe modern, takarékos, egyedi mérésre alkalmas központi fűtésrendszert. Továbbá a manapság olya divatos extraszolgáltatások - pl. fitnesszterem, szauna, stb. - fenntartására nem kényszerítik a lakókat. A plusz szolgáltatások elérését lehetővé kívánják tenni, de úgy hogy azt nem építik be a közös költségbe. A cél, hogy a közös költség mértéke egy teljesen elfogadható, méltányos szinten maradjon.